Almanya’da DHL Adına Sahte E-Postalarla Siber Dolandırıcılık Artıyor

Gündem 16.05.2025 - 16:41 322 kez okundu.
 

Almanya’da DHL Adına Sahte E-Postalarla Siber Dolandırıcılık Artıyor

Almanya’da siber dolandırıcılık vakalarında artış yaşanıyor. Özellikle DHL adına gönderilmiş gibi görünen sahte e-postalarla vatandaşların kişisel ve finansal bilgileri hedef alınıyor.
Son dönemde sıkça karşılaşılan dolandırıcılık yöntemlerinden biri, “Gümrük Ücreti Ödenmedi” başlıklı e-postalar. Bu sahte maillerde, yurt dışından geldiği iddia edilen bir paketin gümrük ücretinin ödenmediği ve ödemenin 48 saat içinde yapılmaması durumunda gönderinin iade edileceği belirtiliyor. Uzmanlar, bu tür e-postalarda klasik “phishing” (oltalama) taktiklerinin kullanıldığını belirtiyor: zaman baskısı, ciddi sonuç tehdidi ve sahte bağlantı aracılığıyla işlem yapma isteği. Tüketici danışma merkezleri, bu maillerde takip numarası bulunmamasının önemli bir uyarı işareti olduğunu vurguluyor. DHL gibi firmalar resmi işlemlerini yalnızca kendi uygulamaları veya web siteleri üzerinden yürütüyor. Uzmanlar, şüpheli e-postalardaki bağlantılara kesinlikle tıklanmaması ve kişisel bilgi paylaşılmaması gerektiğini hatırlatıyor. camia.com HABERE AİT VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN https://www.youtube.com/shorts/z68CyHZVIT4 
Almanya’da siber dolandırıcılık vakalarında artış yaşanıyor. Özellikle DHL adına gönderilmiş gibi görünen sahte e-postalarla vatandaşların kişisel ve finansal bilgileri hedef alınıyor.

Son dönemde sıkça karşılaşılan dolandırıcılık yöntemlerinden biri, “ Gümrük Ücreti Ödenmedi” başlıklı e-postalar. Bu sahte maillerde, yurt dışından geldiği iddia edilen bir paketin gümrük ücretinin ödenmediği ve ödemenin 48 saat içinde yapılmaması durumunda gönderinin iade edileceği belirtiliyor.

Uzmanlar, bu tür e-postalarda klasik “phishing” (oltalama) taktiklerinin kullanıldığını belirtiyor: zaman baskısı, ciddi sonuç tehdidi ve sahte bağlantı aracılığıyla işlem yapma isteği.

Tüketici danışma merkezleri, bu maillerde takip numarası bulunmamasının önemli bir uyarı işareti olduğunu vurguluyor. DHL gibi firmalar resmi işlemlerini yalnızca kendi uygulamaları veya web siteleri üzerinden yürütüyor.

Uzmanlar, şüpheli e-postalardaki bağlantılara kesinlikle tıklanmaması ve kişisel bilgi paylaşılmaması gerektiğini hatırlatıyor.

camia.com

HABERE AİT VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

https://www.youtube.com/shorts/z68CyHZVIT4 

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lifeavrupa.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.